Cheeseteknet grønnsakslasagne

Cheeseteknet grønnsakslasagne

Lær hvordan du lager en kremet og deilig cheesy vegetable lasagna med friske grønnsaker og ost. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 12 lasagneplater
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 hoder fersk brokkoli, hakket
  • 2 gulrøtter, tynne skiver
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 grønne paprika, hakket
  • 2 små zucchini, skivet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 3 kopper melk
  • 3/4 kopp Parmesanost, delt
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje pepper
  • 1 (280 gram) pose frossen hakket spinat, tint
  • 1 (225 gram) liten cottage cheese med små curd
  • 680 gram ricottaost
  • 2 1/2 kopper revet mozzarellaost, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en ildfast form på 23x33 cm.
  2. 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett lasagnenudler og kok i 8 til 10 minutter eller til de er al dente; sil av vannet.
  3. 3Varm opp olje i en stor støpejernsgryte over middels varme. Når oljen er varm, tilsett brokkoli, gulrøtter, løk, paprika, zucchini og hvitløk. Surr i 7 minutter; sett til side.
  4. 4Ha mel i en middels kjele og visp inn melk gradvis til det er godt blandet. Kok opp over middels varme. Kok i 5 minutter, eller til det tykner, under konstant omrøring. Rør inn 1/2 kopp parmesanost, salt og pepper; kok i 1 minutt, under omrøring. Ta av varmen; rør inn spinat. Sett til side 1/2 kopp spinatblanding. I en liten bolle, bland cottage cheese og ricottaost; rør godt.
  5. 5Fordel ca. 1/2 kopp spinatblanding i bunnen av den forberedte formen. Legg lag med nudler, ricottablanding, grønnsaker, spinatblanding og 2 kopper mozzarellaost, avslutt med nudler. Topp med den reserverte spinatblandingen, 1/2 kopp mozzarellaost og 1/4 kopp parmesanost.
  6. 6Stek i forvarmet ovn i 35 minutter, eller til toppen er lett gyllen. La den avkjøle i omtrent 10 minutter før servering.