
Cheeseteknet grønnsakslasagne
Lær hvordan du lager en kremet og deilig cheesy vegetable lasagna med friske grønnsaker og ost. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 12 lasagneplater
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 hoder fersk brokkoli, hakket
- 2 gulrøtter, tynne skiver
- 1 stor løk, hakket
- 2 grønne paprika, hakket
- 2 små zucchini, skivet
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 kopp hvetemel
- 3 kopper melk
- 3/4 kopp Parmesanost, delt
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje pepper
- 1 (280 gram) pose frossen hakket spinat, tint
- 1 (225 gram) liten cottage cheese med små curd
- 680 gram ricottaost
- 2 1/2 kopper revet mozzarellaost, delt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en ildfast form på 23x33 cm.
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett lasagnenudler og kok i 8 til 10 minutter eller til de er al dente; sil av vannet.
- 3Varm opp olje i en stor støpejernsgryte over middels varme. Når oljen er varm, tilsett brokkoli, gulrøtter, løk, paprika, zucchini og hvitløk. Surr i 7 minutter; sett til side.
- 4Ha mel i en middels kjele og visp inn melk gradvis til det er godt blandet. Kok opp over middels varme. Kok i 5 minutter, eller til det tykner, under konstant omrøring. Rør inn 1/2 kopp parmesanost, salt og pepper; kok i 1 minutt, under omrøring. Ta av varmen; rør inn spinat. Sett til side 1/2 kopp spinatblanding. I en liten bolle, bland cottage cheese og ricottaost; rør godt.
- 5Fordel ca. 1/2 kopp spinatblanding i bunnen av den forberedte formen. Legg lag med nudler, ricottablanding, grønnsaker, spinatblanding og 2 kopper mozzarellaost, avslutt med nudler. Topp med den reserverte spinatblandingen, 1/2 kopp mozzarellaost og 1/4 kopp parmesanost.
- 6Stek i forvarmet ovn i 35 minutter, eller til toppen er lett gyllen. La den avkjøle i omtrent 10 minutter før servering.