Oransje rosmarinkylling

Oransje rosmarinkylling

lær hvordan du lager en deilig orange rosemary chicken med frisk rosmarin og saftig appelsin. perfekt for en smakfull hovedrett på en hverdag eller helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper appelsinjuice
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp hakkede friske gressløk
  • 3 spiseskjeer hakket frisk rosmarin
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 1 (2,5 kilo) hel kylling, delt i 8 stykker

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle blander du appelsinjuice, olivenolje, gressløk, rosmarin, salt og pepper. Legg kyllingen i blandingen. Dekk til og la den marinere i kjøleskapet i minst 4 timer.
  2. 2Forvarm ovnens grillelement.
  3. 3Ta kyllingen ut av marinaden, og rist av overflødig. Hell marinaden i en liten kjele og kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke i 10 minutter; sett til side.
  4. 4Legg kyllingen på et stekebrett. Grill den i 30 minutter i den forvarmede ovnen, 15–20 cm fra varmekilden. Vend den og pensle ofte med den resterende marinaden, til den ikke lenger er rosa og saften er klar.