
Spinat- og ostefylte pastaskjell
Lær hvordan du lager deilige pasta shells fylt med spinat og ost. En enkel og smakfull oppskrift som passer til hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 32 jumbo pasta-skall
- 2. 2 kopper ricottaost
- 3. 2 (10 unse) pakker frossen hakket spinat, tint og avrent
- 4. 1 kopp revet Parmesanost
- 5. 2 spiseskjeer fennikelfrø
- 6. 2 teskjeer tørket basilikum
- 7. 4 fedd hvitløk, finhakket
- 8. salt og pepper etter smak
- 9. 3 1/2 kopper spaghetti- eller pastasaus
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Kok opp en stor kjele med saltet vann, og legg forsiktig pastaskjellene i det kokende vannet; la vannet koke opp igjen. Kok til nudlene akkurat er møre, og sil godt av.
- 33. Klem ut så mye væske som mulig av spinaten. Bland spinat, ricotta, 1/3 kopp Parmesanost, fennikel, basilikum og hvitløk i en stor bolle. Krydre med salt og pepper, og bland godt.
- 44. Fordel 1/2 kopp marinara-saus jevnt i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
- 55. Fyll hver pastaskjell med spinat- og oste-blandingen. Plasser skjellene med fyllet opp i ildfastformen. Skje resten av marinara-sausen over skjellene. Strø resten av Parmesanosten over toppen.
- 66. Dekk formen løst med aluminiumsfolie og stek i den forvarmede ovnen til det er gjennomvarmt, ca. 30 minutter.