
Chef Johns pita brød
Lær hvordan du lager myke og deilige pita brød hjemme med denne enkle oppskriften fra chef john. Perfekt til lunsj, middager eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær
- 2. 1 kopp varmt vann (32 til 38 grader Celsius / 90 til 100 grader Fahrenheit)
- 3. 1 kopp hvetemel
- 4. 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 5. 1 3/4 teskjeer salt
- 6. 1 3/4 kopper hvetemel, eller mer etter behov
- 7. 1 teskje olivenolje, delt
Fremgangsmåte
- 11. Legg gjær i bakebollen til en kjøkkenmaskin og tilsett 1 kopp varmt vann og 1 kopp mel. Visp sammen og la stå i 15 til 20 minutter, slik at blandingen hever og danner en løs svamp. Blandingen vil boble og skumme.
- 22. Hell 1 1/2 spiseskje olivenolje og salt i svampen; tilsett 1 3/4 kopp mel. Bland på lav hastighet med en deigkrok, til deigen er myk, smidig og litt klissete. Hvis deigen setter seg fast i sidene av bollen, tilsett opp til 1/4 kopp mer mel, litt etter litt.
- 33. Elt deigen med maskinen på lav hastighet til den er litt spenstig og fortsatt myk, i 5 til 6 minutter. Ta deigen ut av maskinen og legg den på en melet arbeidsflate, og form den til en ball.
- 44. Tørk innsiden av bollen med 1/4 teskje olivenolje. Vend deigen rundt i bollen for å dekke den med et tynt lag olje; dekk bollen med aluminiumsfolie og la den stå til de har doblet seg i størrelse, ca. 2 timer.
- 55. Ta deigen ut av bollen og legg den på en melet arbeidsflate. Trykk den lett flat til en rund form ca. 2,5 cm tykk. Bruk en kniv til å dele deigen i 8 like deler.
- 66. Form hver del til en liten rund ball med en jevn overflate, ved å trekke deigen fra sidene og brette endene under.
- 77. Dekk deigen med lett oljet plastfolie og la den hvile i 30 minutter.
- 88. Strø litt mel på arbeidsflaten og på toppen av en av deigballene; trykk forsiktig deigen flat med fingrene, og form en flat, rund brøddeig på ca. 0,6 cm tykk. La deigen hvile i 5 minutter. Gjenta med resten av deigballene.
- 99. Pensle en støpejernspanne med de resterende 3/4 teskje olivenolje og varm opp på