Rødkål

Rødkål

lær hvordan du lager perfekt rødkål med denne enkle oppskriften. et smakfullt tilbehør som passer til mange middager, spesielt om høsten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp vann
  • 1 liten hode rødkål, finhakket
  • 3 epler - skrellet, kjernet og hakket
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1 kopp destillert hvit eddik
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 2 spiseskjeer smør, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser vann i en stor kjele, og rør inn kål, epler, brunt sukker, eddik, kanel, allehånde, nellik og 1 spiseskje smør. Kok opp. Skru ned varmen, og dekk til. La det småkoke i 45 minutter, av og til omrøring, til kålen er mør. Rør inn resten av smøret før servering.