
London Broil
oppskrift på london broil – en klassisk og smakfull biffrett som er enkel å lage hjemme. perfekt for helgekos eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund toppbiff, London Broil-kutt
- 2. 1 spiseskje kjøttmørner
- 3. 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 4. 2 teskjeer sitronsaft
- 5. 2 teskjeer krydder-salt
- 6. 1/4 teskje sitronpepper
- 7. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 8. 4 teskjeer hakket fersk persille
- 9. 2 teskjeer estragoneddik
Fremgangsmåte
- 11. Skjær et rutemønster med 3,8 cm (1 1/2 tomme) kvadrat på toppen og bunnen av kjøttet, og skjær også på sidene. Strø kjøttet rikelig med ubehandlet kjøttmørner, og stikk deretter hull med gaffel med 3,2 mm (1/8 tomme) mellomrom, minst halvveis gjennom kjøttet på begge sider. Dryss lett med vann, og gni inn kjøttmørneren. Legg kjøttet på en tallerken, dekk til, og la det hvile i en time.
- 22. Bland sammen olje, sitronsaft, krydret salt, sitronpepper, hvitløk, persille og estragoneddik i en liten bolle. Hell marinaden over kjøttet, og sett til side en del til å pensle med (Merk: IKKE bland den reserverte marinaden med kjøttet; sett den til side for senere bruk). Hell resten av marinaden over kjøttet, dekk fatet til, og sett det i kjøleskapet i tre timer, snu kjøttet hver halvtime.
- 33. Forvarm grillen til høy varme.
- 44. Pensle risten lett med olje, og plasser den 5 cm (2 tommer) over kullene. Legg kjøttet på grillen, og stek i 5 minutter. Snu kjøttet, pensle med marinaden, og stek i ytterligere 5 minutter.