
Mexikanske potetnatchos
Lær hvordan du lager deilige mexican potato nachos. En enkel oppskrift som passer perfekt som forrett eller snacks. Rask og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2. 2 store bakepoteter, skåret i 1/2-tommers tykke skiver
- 3. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 5. 1/2 pund kjøttdeig av storfe
- 6. 1 (15 unser) boks svarte bønner, drenert
- 7. 2 spiseskjeer tacokrydder
- 8. 2 spiseskjeer vann
- 9. 8 unser revet Cheddarost, delt
- 10. 1/4 kopp revet salat
- 11. 1 lite tomat, hakket
- 12. 1/4 kopp rømme
- 13. 1/4 kopp guacamole
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 22. Hell 2 spiseskjeer vegetabilsk olje i en stor bolle; vend potetskivene i oljen slik at de blir dekket.
- 33. Legg skivene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett, og strø over salt og svart pepper.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til potetskivene er gylne og sprø, ca. 20 minutter.
- 55. Mens potetskivene stekes, varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme; brun kjøttdeigen i den varme oljen, og bruk en sleiv til å bryte den opp i smuler mens den koker, ca. 8–10 minutter. Sil av overflødig fett.
- 66. Bland svarte bønner inn i kjøttdeigen; rør inn tacokrydder og vann. Kok opp blandingen, og skru ned varmen til middels-lav. La det småkoke til smakene har blandet seg, ca. 10 minutter.
- 77. Legg potetskivene på et serveringsfat og strø over halvparten av cheddarosten.
- 88. Topp potetskivene med kjøtt- og bønneblandingen; strø resten av osten over nachosene.
- 99. Fordel salaten jevnt over nachosene, og pynt med tomatbiter, og klatter av rømme og guacamole.





