
Maislomper
Lær hvordan du lager perfekte corn tortillas hjemme med vår enkle oppskrift. Passer til tacos, wraps og meksikanske retter. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 3/4 kopper masa harina
- 1 1/8 kopper vann
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen masa harina og varmt vann i en middels stor bolle til det er godt blandet. Vend deigen ut på en ren overflate og kna den til den er smidig og glatt. Hvis deigen er for klissete, tilsett mer masa harina; hvis den begynner å tørke ut, drypp litt vann over. Dekk deigen tett med plastfolie og la den hvile i 30 minutter.
- 2Forvarm en støpejernspanne eller takke til middels høy varme.
- 3Del deigen i 15 like store boller. Bruk en tortillapresse, en kjevle eller hendene dine til å presse hver bolle flat mellom to plastfolieark.
- 4Legg umiddelbart tortillalaget i den forvarmede pannen og la det steke i omtrent 30 sekunder, eller til det er brunt og lett puffet. Snu tortillalaget og stek det på den andre siden i ytterligere ca. 30 sekunder, før det overføres til en tallerken. Gjenta prosessen med hver bolle. Hold tortillalaget dekket med et håndkle for å holde det varmt og fuktig til det skal serveres.