
Italiensk sommergresskar- og polentagrateng
Oppdag en smakfull italiensk sommer squash polenta bake. En enkel og velsmakende rett perfekt for varme dager. Perfekt for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 gulrøtter, skivet
- 1 stor zucchini, skivet
- 1 stor gul squash, skivet
- 1 rød løk, hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 1 kopp spaghetti saus
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 klype hvitløkssalt
- malt svart pepper etter smak
- 1 ½ kopper revet mozzarellaost
- ½ kopp revet Parmesanost
- 1 (18 unse) pakke ferdiglaget polenta
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Sauter gulrøtter, zucchini, squash, løk og paprika i en stor kjele med en liten mengde olivenolje. Krydre med hvitløkssalt og pepper. Sauter grønnsakene i omtrent 5 minutter, og hell deretter over spaghetti saus. Rør om, dekk til og la det småkoke til grønnsakene er lett møre.
- 3Skjær polenta i 1/2 tommers sirkler og krydre med hvitløkssalt og pepper. Varm opp nok olje i en middels stor stekepanne slik at hele bunnen dekkes. Stek den krydrede polentaen i varm olje, ca. 3 minutter på hver side. Ta opp polentaen og legg skivene i en stor ildfast form. Fordel grønnsaksblandingen over polentaen, og dryss deretter med mozzarella- og parmesanost.
- 4Stek gratengen i ovnen i 30 minutter. Ta den ut og la den avkjøle i 5 minutter før servering.