Kalde soba-nudler

Kalde soba-nudler

Lær hvordan du lager deilige kalde soba-nudler med en enkel oppskrift. Perfekt for sommeren, rask å lage og full av smak. Perfekt for en lett forfriskning eller lunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke soba-nudler på 19,5 unser
  • 1 kopp shelled edamame
  • 1 liten rød paprika, juliennekuttet
  • 1 kopp fast tofu i terninger
  • 1/4 kopp mandel- eller peanøttsmør
  • 2 spiseskjeer vegannaise eller majones
  • 2 spiseskjeer Bragg’s flytende aminos eller soyasaus
  • 1 spiseskje risvinseddik
  • 2 teskjeer honning eller agave
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 tomme ingefær, skrelt og hakket
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1/4 kopp vegetabilsk eller druekjerneolje

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med vann og tilsett soba-nudler. Skru ned varmen og la det småkoke. Kok nudlene i 2-3 minutter. Sil av vannet og skyll under kaldt vann til de er avkjølte og håndterbare. Ha nudlene i en stor bolle sammen med edamame, paprika og tofu. Legg mandelsmør og de resterende ingrediensene i en blender eller foodprocessor og kjør til en jevn saus. Hell sausen over nudlene og vend godt slik at alt blir dekket. Server.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann og tilsett soba-nudler. Skru ned varmen og la det småkoke.
  3. 3Kok nudlene i 2-3 minutter.
  4. 4Sil av vannet og skyll under kaldt vann til de er avkjølte og håndterbare.
  5. 5Ha nudlene i en stor bolle sammen med edamame, paprika og tofu.
  6. 6Legg mandelsmør og de resterende ingrediensene i en blender eller foodprocessor og kjør til en jevn saus.
  7. 7Hell sausen over nudlene og vend godt slik at alt blir dekket.
  8. 8Server.