
Kalde soba-nudler
Lær hvordan du lager deilige kalde soba-nudler med en enkel oppskrift. Perfekt for sommeren, rask å lage og full av smak. Perfekt for en lett forfriskning eller lunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke soba-nudler på 19,5 unser
- 1 kopp shelled edamame
- 1 liten rød paprika, juliennekuttet
- 1 kopp fast tofu i terninger
- 1/4 kopp mandel- eller peanøttsmør
- 2 spiseskjeer vegannaise eller majones
- 2 spiseskjeer Bragg’s flytende aminos eller soyasaus
- 1 spiseskje risvinseddik
- 2 teskjeer honning eller agave
- 1 hvitløksfedd
- 1 tomme ingefær, skrelt og hakket
- 1 spiseskje sesamolje
- 1/4 kopp vegetabilsk eller druekjerneolje
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann og tilsett soba-nudler. Skru ned varmen og la det småkoke. Kok nudlene i 2-3 minutter. Sil av vannet og skyll under kaldt vann til de er avkjølte og håndterbare. Ha nudlene i en stor bolle sammen med edamame, paprika og tofu. Legg mandelsmør og de resterende ingrediensene i en blender eller foodprocessor og kjør til en jevn saus. Hell sausen over nudlene og vend godt slik at alt blir dekket. Server.
- 2Kok opp en stor kjele med vann og tilsett soba-nudler. Skru ned varmen og la det småkoke.
- 3Kok nudlene i 2-3 minutter.
- 4Sil av vannet og skyll under kaldt vann til de er avkjølte og håndterbare.
- 5Ha nudlene i en stor bolle sammen med edamame, paprika og tofu.
- 6Legg mandelsmør og de resterende ingrediensene i en blender eller foodprocessor og kjør til en jevn saus.
- 7Hell sausen over nudlene og vend godt slik at alt blir dekket.
- 8Server.