Grillet reker med rémoulade
Lær hvordan du lager deilige grillede reker med kremet rémoulade. Perfekt for sommergrilling og enkel forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp Creol-sennep* eller annen grovkornet sennep
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- 2/3 kopp pluss 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 3 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille
- 2 1/2 spiseskjeer drenert hermetisk pepperrot
- 2 1/2 spiseskjeer finhakket sylteagurk
- 2 spiseskjeer finhakkede vårløkgrønne
- 2 teskjeer paprika (ikke sterk)
- 1 1/2 teskje cayennepepper
- 2 1/4 teskjeer salt
- 1 teskje svart pepper
- 1,36 kg store reker med skall (21–25 per kilo)
- Spesialutstyr: 14 stk. trepinner (12 tommer)
Fremgangsmåte
- 1For å lage rémoulade, visp sammen sennep og eddik i en stor bolle til det er godt blandet, og visp deretter inn 2/3 kopp olje sammen med persille, pepperot, sylteagurk, vårløk, paprika, cayennepepper, 1 1/4 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper. Klipp gjennom skjellene på rekene langs midten av ryggen med saks, slik at åren blir synlig, og la halen og den første delen av skallet være intakt. Rens rekene for åren, men la skallet sitte på. (Skallet vil forhindre at rekene blir seige på utsiden når de grilles.) Vend rekene i resten av 1/4 kopp olje, den resterende teskjeen salt og den resterende 1/2 teskje svart pepper i en stor bolle, og tre deretter omtrent 6 reker (gjennom toppen og halen, slik at rekene blir krøllete) på hver spyd. Forbered grillen for koking. Hvis du bruker kullgrill, åpne ventene på bunnen av grillen, og tenn kull. Kullgrillens varme er middels varm når du kan holde hånden 5 tommer over risten i 3 til 4 sekunder. Hvis du bruker gassgrill, forvarm brennerne på høy varme, med lokk på, i 10 minutter, og reduser deretter varmen til moderat høy. Grill rekene på en lett oljet grillrist, med lokk bare hvis du bruker gassgrill, og snu dem én gang, til de er akkurat gjennomstekte, totalt 3 til 4 minutter. Når rekene er akkurat kalde nok til å håndtere, skyv dem av spydet og inn i rémouladen, og vend godt for å blande. La det stå og avkjøle i minst 15 minutter. Server varmt eller romtemperert.