
Pork Pot Stickers
Lær hvordan du lager smakfulle pork pot stickers hjemme. En enkel oppskrift på asiatiske dumplings som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 liten hodekål (Napa-kål), finhakket (ca. 2 kopper; 200 gram)
- 2. 3/4 teskje kosher-salt, pluss 1/8 teskje til krydring
- 3. 150 gram karbonadedeig av svin (ikke for mager)
- 4. 1 ss fersk ingefær, finhakket (fra en 1/2 tommers bit)
- 5. 1 liten gulrot, grovhakket (ca. 2 ss)
- 6. 2 vårløk, tynnsnittet (ca. 1/4 kopp)
- 7. 2 hvitløksfedd, finhakket (ca. 2 ts)
- 8. 1 ss soyasaus
- 9. 2 ts asiatisk (ristet) sesamolje
- 10. 1/2 egg, lett pisket
- 11. 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 12. 30 g gyoza (potsticker) deigark
- 13. 1/4 kopp rapsolje
- 14. *Tilgjengelig på asiatiske markeder, gyoza-deig kan også finnes i kjøledisken på mange supermarkeder. Hvis ikke tilgjengelig, kan du bruke wonton-deig og kutte i 3 1/4-tommers runde former.
- 15. Tilbehør: dim sum-dipper og tranebær-teriyaki glasur.
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle, vend sammen kål og 3/4 teskje salt, og la det stå i 30 minutter. Overfør til et rent kjøkkenhåndkle eller osteklede, samle endene og vri for å presse ut så mye vann som mulig. Tørk bollen ren, og legg deretter kålen tilbake i den. Tilsett svinekjøtt, ingefær, gulrøtter, vårløk og hvitløk, og rør godt sammen. I en liten bolle, visp sammen soyasaus, sesamolje og egg, og rør det inn i kål- og svinekjøttblandingen. Rør inn pepper og resten av 1/8 teskje salt. På en tørr overflate, legg ut en gyoza-omslag, og hold de resterende dekkede med et fuktet kjøkkenhåndkle eller papirhåndkle. Skje 1 1/2 teskje fyll i midten, og fukt deretter halve kanten med en våt finger. Brett den tørre halvdelen av omslaget over den fuktede for å danne en åpen halvmåne. For å forsegle, bruk tommel og pekefinger på én hånd til å lage 6 små folder langs den u-fuktede kanten av omslaget, og press folderne mot den fuktede kanten for å lukke fyllet inne. Den fuktede kanten vil forbli jevn og vil automatisk bøye seg i en halvsirkel. Stå dumplingen med sømmen opp på et bakepapirkledd stekebrett, og trykk forsiktig for å flate ut bunnen. Dekk løst med et fuktet kjøkkenhåndkle eller papirhåndkle. Form de resterende dumplingene på samme måte. I en 25 cm stor, lokket, non-stick stekepanne over moderat høy varme, varm opp oljen til den er varm, men ikke røykende, og fjern deretter fra varmen. Plasser potetstikkerne i en tett sirkel med oppreist stilling i oljen (de skal berøre hverandre). Kok, uten lokk, til bunnen er lys gylden, 2 til 3 minutter. Tilsett 1/2 kopp vann, og vipp pannen for å fordele, dekk deretter tett med lokk og kok til væsken har fordampet og bunnen av dumplingene er sprø og gylden, 7 til 10 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer mer vann hvis pannen ser tørr ut før bunnen er brunet. Fjern lokket og kok, rist pannen for å løsne potetstikkerne, til dampen forsvinner, 1 til 2 minutter. Vend en stor tallerken med kant over pannen. Bruk grytehåndtak, hold tallerken og panne sammen, og vri pannen opp ned. Fjern pannen og server dumplingene varme.
- 22. I en stor bolle, vend sammen kål og 3/4 teskje salt, og la det stå i 30 minutter. Overfør til et rent kjøkkenhåndkle eller osteklede, samle endene og vri for å presse ut så mye vann som mulig. Tørk bollen ren, og legg deretter kålen tilbake i den. Tilsett svinekjøtt, ingefær, gulrøtter, vårløk og hvitløk, og rør godt sammen.
- 33. I en liten bolle, visp sammen soyasaus, sesamolje og egg, og rør det inn i kål- og svinekjøttblandingen. Rør inn pepper og resten av 1/8 teskje salt.
- 44. På en tørr overflate, legg ut en gyoza-omslag, og hold de resterende dekkede med et fuktet kjøkkenhåndkle eller papirhåndkle. Skje 1 1/2 teskje fyll i midten, og fukt deretter halve kanten med en våt finger. Brett den tørre halvdelen av omslaget over den fuktede for å danne en åpen halvmåne. For å forsegle, bruk tommel og pekefinger på én hånd til å lage 6 små folder langs den u-fuktede kanten av omslaget, og press folderne mot den fuktede kanten for å lukke fyllet inne. Den fuktede kanten vil forbli jevn og vil automatisk bøye seg i en halvsirkel. Stå dumplingen med sømmen opp på et bakepapirkledd stekebrett, og trykk forsiktig for å flate ut bunnen. Dekk løst med et fuktet kjøkkenhåndkle eller papirhåndkle. Form de resterende dumplingene på samme måte.
- 55. I en 25 cm stor, lokket, non-stick stekepanne over moderat høy varme, varm opp oljen til den er varm, men ikke røykende, og fjern deretter fra varmen. Plasser potetstikkerne i en tett sirkel med oppreist stilling i oljen (de skal berøre hverandre). Kok, uten lokk, til bunnen er lys gylden, 2 til 3 minutter. Tilsett 1/2 kopp vann, og vipp pannen for å fordele, dekk deretter tett med lokk og kok til væsken har fordampet og bunnen av dumplingene er sprø og gylden, 7 til 10 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer mer vann hvis pannen ser tørr ut før bunnen er brunet. Fjern lokket og kok, rist pannen for å løsne potetstikkerne, til dampen forsvinner, 1 til 2 minutter. Vend en stor tallerken med kant over pannen. Bruk grytehåndtak, hold tallerken og panne sammen, og vri pannen opp ned. Fjern pannen og server dumplingene varme.