
Polentabiter med ovnsbakt rød paprika-saus
Lær hvordan du lager kreative polenta shapes servert med en smakfull ovnsbakt rød pepper saus. Perfekt for en vegetarisk hovedrett eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- 2 kopper polenta
- 2/3 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano
- 3 spiseskjeer hakkede friske timianblader, stilkene fjernet
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 4 røde paprika
- 1 poblano-chili, eller 1 jalapeño-chili
- 2 spiseskjeer smør eller olivenolje
- 3 sjalottløk
- 1 1/2 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- 2 spiseskjeer hakkede friske timianblader, stilkene fjernet
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
- Salt og pepper
- 1/2 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele over middels høy varme, kok opp kraften.
- 2Hell sakte i polentaen, mens du rører med en visp. Etter at all polenta er tilsatt, vil det ta omtrent 2 minutter før den begynner å tykne. Skru ned varmen til lav og la det småkoke, mens du rører av og til, i omtrent 40 minutter, eller til polentaen er glatt og ikke lenger kornete på tungen. Rett før den er ferdig, rør inn Parmigiano-Reggiano og timian.
- 3I en ildfast form på 23 x 30 cm, tilsett 1 ss vann. Overfør polentaen til formen og fordel den jevnt til den har lik tykkelse. Sett i kjøleskapet i 1 time, eller til den har stivnet.
- 4For å lage saus av ovnsbakte røde paprika, stek de hele røde og poblano-pepperkornene over en gassflamme, kullgrill eller under en grillelement, og vend dem med en kvart omdreining hver fjerde minutt, til de er helt svarte. Plasser umiddelbart i en papirpose, forsegling, og la den hvile i 3 minutter. Skrell av den svarte skinnet og kast det. Skjær de skrelte paprikaene opp og fjern membraner og frø.
- 5I en sautérpanne over middels varme, varm opp smøret og tilsett sjalottløkene. Kok i ca. 6 minutter, mens du rører ofte, eller til sjalottløkene begynner å få litt farge.
- 6Tilsett kraften, de to ovnsbakte paprikaene, poblano-chilien og timian. Kok opp, og skru deretter ned varmen til middels-lav og la det småkoke i 15 minutter. (Juster varmen etter behov for å opprettholde småkoking.)
- 7Ta av varmen og la det avkjøle. Ha innholdet i en food processor eller blender sammen med de resterende paprikaene, sitronsaft, salt og pepper. Kjør til en jevn puré. Sett til side.
- 8Bruk en kakeutstikker eller en liten kniv for å kutte ut ønskede former av polentaen. I en sautérpanne over middels høy varme, varm opp oljen og stek polentastykker i ca. 5 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen, sprø skorpe.
- 9Rett før servering, varm opp sausen i en kjele og rør inn fløten. Hell 2/3 kopp av den ovnsbakte paprika-saften i en flat skål. Topp med ett stykke polenta. Server umiddelbart.
- 10Anbefalt drikke: Italiensk Chianti (rød)