Polentabiter med ovnsbakt rød paprika-saus

Polentabiter med ovnsbakt rød paprika-saus

Lær hvordan du lager kreative polenta shapes servert med en smakfull ovnsbakt rød pepper saus. Perfekt for en vegetarisk hovedrett eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 2 kopper polenta
  • 2/3 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano
  • 3 spiseskjeer hakkede friske timianblader, stilkene fjernet
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 røde paprika
  • 1 poblano-chili, eller 1 jalapeño-chili
  • 2 spiseskjeer smør eller olivenolje
  • 3 sjalottløk
  • 1 1/2 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 2 spiseskjeer hakkede friske timianblader, stilkene fjernet
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
  • Salt og pepper
  • 1/2 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele over middels høy varme, kok opp kraften.
  2. 2Hell sakte i polentaen, mens du rører med en visp. Etter at all polenta er tilsatt, vil det ta omtrent 2 minutter før den begynner å tykne. Skru ned varmen til lav og la det småkoke, mens du rører av og til, i omtrent 40 minutter, eller til polentaen er glatt og ikke lenger kornete på tungen. Rett før den er ferdig, rør inn Parmigiano-Reggiano og timian.
  3. 3I en ildfast form på 23 x 30 cm, tilsett 1 ss vann. Overfør polentaen til formen og fordel den jevnt til den har lik tykkelse. Sett i kjøleskapet i 1 time, eller til den har stivnet.
  4. 4For å lage saus av ovnsbakte røde paprika, stek de hele røde og poblano-pepperkornene over en gassflamme, kullgrill eller under en grillelement, og vend dem med en kvart omdreining hver fjerde minutt, til de er helt svarte. Plasser umiddelbart i en papirpose, forsegling, og la den hvile i 3 minutter. Skrell av den svarte skinnet og kast det. Skjær de skrelte paprikaene opp og fjern membraner og frø.
  5. 5I en sautérpanne over middels varme, varm opp smøret og tilsett sjalottløkene. Kok i ca. 6 minutter, mens du rører ofte, eller til sjalottløkene begynner å få litt farge.
  6. 6Tilsett kraften, de to ovnsbakte paprikaene, poblano-chilien og timian. Kok opp, og skru deretter ned varmen til middels-lav og la det småkoke i 15 minutter. (Juster varmen etter behov for å opprettholde småkoking.)
  7. 7Ta av varmen og la det avkjøle. Ha innholdet i en food processor eller blender sammen med de resterende paprikaene, sitronsaft, salt og pepper. Kjør til en jevn puré. Sett til side.
  8. 8Bruk en kakeutstikker eller en liten kniv for å kutte ut ønskede former av polentaen. I en sautérpanne over middels høy varme, varm opp oljen og stek polentastykker i ca. 5 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen, sprø skorpe.
  9. 9Rett før servering, varm opp sausen i en kjele og rør inn fløten. Hell 2/3 kopp av den ovnsbakte paprika-saften i en flat skål. Topp med ett stykke polenta. Server umiddelbart.
  10. 10Anbefalt drikke: Italiensk Chianti (rød)