Panestekt kylling med gremolata

Panestekt kylling med gremolata

Lær hvordan du lager pan-grillet kylling med frisk gremolata. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett. Perfekt for sommermåltider!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 benfrie, skinnede kyllingbrysthalvpar, ca. 170 gram hver
  • 2. Extra virgin olivenolje
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1 liten hvitløksfedd
  • 5. 1/4 teskje kosher-salt
  • 6. 1 sitron, finrevet skall
  • 7. 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
  • 8. 1 til 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • 9. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en grillpanne på middels høy varme. Fjern filetene fra kyllingbrystet og sett dem til side for en annen bruk. Pensle kyllingen lett med olje, og krydre skinnet med salt og pepper. Legg kyllingen med skinnsiden ned på grillen, og kok til kantene blir ugjennomsiktige, omtrent 6 minutter. (For å få fine kryssende grillmerker, snu brystet omtrent halvveis i kokingen og plasser det ca. 45 grader fra sin opprinnelige posisjon.) Krydre med salt og pepper, og snu kyllingen. Kok til den er fast å ta på, omtrent 6 minutter til.
  2. 22. Mens kyllingen koker, lager du gremolata: Hakk hvitløken, tilsett saltet, og fortsett å hakke til du får en pasta. I en liten bolle blander du hvitløken med sitronzest, persille og olivenolje. Krydre med pepper etter smak.
  3. 33. Skjær brystene i skiver på tvers av fibrene, og server med gremolata.