
Surf and Turf Paella
oppskrift på surf and turf paella, en spennende rett med sjømat og kjøtt. enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 150 milliliter ekstra jomfroliv olje
- 3 fedd hvitløk
- 1,5 kilogram (ca. 3 1/3 pund) løk, finhakket
- 1,2 kilogram (ca. 2 2/3 pund) grønne paprika
- 1,2 kilogram (ca. 2 2/3 pund) røde paprika
- 1,2 kilogram (ca. 2 2/3 pund) sepia, i terninger
- 1,8 kilogram (ca. 4 pund) hele, skrellede tomater
- 20 gram chorizokjøtt
- 6 gram paprika
- 2 gram hvit pepper
- 1 laurbærblad
- 8 gram pluss 1 teskje salt
- 100 gram kylling i terninger
- 100 gram kanin i terninger
- 1 spiseskje grønn olje (en blanding av olivenolje, hvitløk og persille)
- 150 gram ris
- En klype safran
- 400 milliliter fiskekraft, varm
- 4 snegler
- 4 blåskjell
- 2 hummerhaler
- 2 reker
- Fersk hakket persille, til pynt
- 2 sitronbåter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en paellapanne
- 2I en stor stekepanne, varm opp litt olivenolje og lett kok hvitløken. Tilsett løk og paprika og kok, rør av og til, til løken er nesten gjennomsiktig, 7 til 10 minutter.
- 3Tilsett blekkspruten og tomatene, og bland godt. Ha i chorizo, paprika, hvit pepper, laurbærblad og 8 gram salt. Rør godt og la det småkoke til blekkspruten blir myk og væsken reduseres, ca. 20 minutter. Ta av varmen og la det stå.
- 4Forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Fordel kylling og kanin på et stekebrett og stek til de er gjennomstekte, 5 til 10 minutter.
- 5I en paellapanne over middels varme, bland sammen den grønne oljen, 4 kopper av grønnsaks- og blekksprutblandingen (spar resten til en annen gang) og risen. Rør slik at risen tar opp smakene fra alle ingrediensene.
- 6Tilsett kylling, kanin, safran og den resterende teskjeen salt i paellapannen; bland godt. Hell i den varme fiskebuljongen, rør, og kok over høy varme i 7 til 10 minutter.
- 7Tilsett blåskjell, muslinger, hummer og reker, og plasser dem dekorativt på toppen av retten. Overfør til ovnen og stek til kraften er helt absorbert og sjømat er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
- 8Strø over paellaen med persille. Server med båter av sitron.