Søtpotetgrateng med urtekrumme

Søtpotetgrateng med urtekrumme

oppskrift på en deilig søtpotetgrateng toppet med urteknekk for en smakfull og enkel rett. perfekt som tilbehør eller hovedrett i høst- og vintermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 store søtpoteter
  • 1/2 kopp grovhakkede pekannøtter
  • 1/2 kopp fullkornspastrymel, pluss mer til utbaking av hendene
  • 2 spiseskjeer ferskrevet Parmigiano-Reggiano-ost
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje fint havsalt, pluss mer til smaksetting
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer til smaksetting
  • 3 spiseskjeer 2 prosent melk
  • 1 spiseskje rent olivenolje
  • 1 spiseskje hakket fersk salvie
  • 1 teskje godt pakket mørk brunt sukker
  • 1/8 teskje ferskrevet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et stekebrett med høye kanter med et silikonmatte eller bakepapir. (Dette vil gjøre rengjøringen enklere.) Spray en 2-liters ildfast form med non-stick matlagingsspray. Sett til side.
  2. 2Bruk en gaffel til å stikke flere hull i søtpotetene og legg dem på det forberedte stekebrettet. Stek til de er møre når du stikker i dem med en gaffel, ca. 50 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøle på en rist.
  3. 3Når potetene nesten er møre, lager du toppingen: I en liten bolle blander du hakkede pekannøtter, mel, parmesan, bakepulver, salt og pepper. Rør godt sammen. Tilsett melk, olje og salvie. Rør til alt er godt blandet. Sett til side.
  4. 4Når søtpotetene er avkjølte nok til å håndteres, skrell dem og kast skallet. Ha potetkjøttet i en stor bolle. Tilsett brunt sukker og muskatnøtt. Krydre med salt og pepper. Mos potetene med en potetstapper til de er litt chunky.
  5. 5Overfør søtpotetene til den forberedte ildfaste formen. Fukt lett hendene dine og smuldre toppingen i små biter, på størrelse med kirsebær, over søtpotetene. Sett i ovnen og stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 30 minutter. Server umiddelbart.