
Søtpotetgrateng med urtekrumme
oppskrift på en deilig søtpotetgrateng toppet med urteknekk for en smakfull og enkel rett. perfekt som tilbehør eller hovedrett i høst- og vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 store søtpoteter
- 1/2 kopp grovhakkede pekannøtter
- 1/2 kopp fullkornspastrymel, pluss mer til utbaking av hendene
- 2 spiseskjeer ferskrevet Parmigiano-Reggiano-ost
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje fint havsalt, pluss mer til smaksetting
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer til smaksetting
- 3 spiseskjeer 2 prosent melk
- 1 spiseskje rent olivenolje
- 1 spiseskje hakket fersk salvie
- 1 teskje godt pakket mørk brunt sukker
- 1/8 teskje ferskrevet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et stekebrett med høye kanter med et silikonmatte eller bakepapir. (Dette vil gjøre rengjøringen enklere.) Spray en 2-liters ildfast form med non-stick matlagingsspray. Sett til side.
- 2Bruk en gaffel til å stikke flere hull i søtpotetene og legg dem på det forberedte stekebrettet. Stek til de er møre når du stikker i dem med en gaffel, ca. 50 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøle på en rist.
- 3Når potetene nesten er møre, lager du toppingen: I en liten bolle blander du hakkede pekannøtter, mel, parmesan, bakepulver, salt og pepper. Rør godt sammen. Tilsett melk, olje og salvie. Rør til alt er godt blandet. Sett til side.
- 4Når søtpotetene er avkjølte nok til å håndteres, skrell dem og kast skallet. Ha potetkjøttet i en stor bolle. Tilsett brunt sukker og muskatnøtt. Krydre med salt og pepper. Mos potetene med en potetstapper til de er litt chunky.
- 5Overfør søtpotetene til den forberedte ildfaste formen. Fukt lett hendene dine og smuldre toppingen i små biter, på størrelse med kirsebær, over søtpotetene. Sett i ovnen og stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 30 minutter. Server umiddelbart.