
Krydret svinerull med rosmarinkartoffler
oppskrift på krydret svinerull servert med smakfulle rosmarinkartofler. perfekt for en smakfull middag med enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje spisskummenfrø
- 1 spiseskje rød pepperflak
- 1/2 spiseskje hele svart pepperkorn
- 1 spiseskje hvitløkspulver
- 1 spiseskje salt
- 1 (1,4 kg) svinefilet, skåret i 4 biffer, 5 cm tykke
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3 russetpoteter, skåret i 2,5 cm biter
- 2 kvister rosmarin, plukket
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- Salt
- 3/4 kopp sukker
- 1/2 kopp rødvinseddik
- 1 kopp appelsinjuice
- 1 spiseskje smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2For å forberede svinekjøttet: Legg spisskummenfrø, rød pepperflak og pepperkorn i en krydderkvern og kvern til en fin pulver. Ha det i en liten bolle og bland inn hvitløkspulver og salt. Gni blandingen godt inn i svinekjøttet. La det hvile i romtemperatur i 30 minutter.
- 3I mellomtiden, i en middels stor bolle, vend potetene med rosmarin, olje og salt. I en liten kjele, kok opp sukker, eddik og appelsinjuice. Skru ned varmen og la det småkoke til sausen reduseres til omtrent halvparten, ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen, rør inn smør og hold den varm før servering.
- 4I en 33 cm støpejernspanne, varm opp 2 spiseskjeer vegetabilsk olje. Når pannen er veldig varm, legg i svinekjøttet og stek på begge sider til det har fått fin farge. Tilsett potetene og sett pannen i ovnen til svinekjøttet er gjennomstekt og potetene er møre, ca. 40 minutter.
- 5Server svinekotelettene med rosmarinpoteter og en skje av Søt og Sur-sausen.