Potetkake

Potetkake

Lær hvordan du lager en smakfull potetkake med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper most potetmos
  • 1 egg, pisket
  • 1/2 kopp hvetemel
  • salt etter smak
  • 1 klype hvitløkssalt
  • 1 spiseskje smør
  • 1 kopp revet Cheddar-ost

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor blandebolle blander du most poteter, egg, mel, salt (om nødvendig) og hvitløkssalt. Bland godt.
  2. 2Smelt smør i en stor stekepanne på lav varme. Legg små kaker av most potet i pannen, ca. 4 tommer i diameter. Trykk dem flate til en tykkelse på ca. 1/2 til 1 tomme. Strø litt cheddarost over potetkaken. Skje mer potetblanding over osten. Vend potetkaken når bunnen er gyllenbrun (ca. 10 minutter). Stek den andre siden i ca. 10 minutter.