
Potetkake
Lær hvordan du lager en smakfull potetkake med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper most potetmos
- 1 egg, pisket
- 1/2 kopp hvetemel
- salt etter smak
- 1 klype hvitløkssalt
- 1 spiseskje smør
- 1 kopp revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor blandebolle blander du most poteter, egg, mel, salt (om nødvendig) og hvitløkssalt. Bland godt.
- 2Smelt smør i en stor stekepanne på lav varme. Legg små kaker av most potet i pannen, ca. 4 tommer i diameter. Trykk dem flate til en tykkelse på ca. 1/2 til 1 tomme. Strø litt cheddarost over potetkaken. Skje mer potetblanding over osten. Vend potetkaken når bunnen er gyllenbrun (ca. 10 minutter). Stek den andre siden i ca. 10 minutter.