Hello Fresh Mobile Banner
Sprø svinekoteletter

Sprø svinekoteletter

Lær hvordan du lager crispy pork cutlets med sprø skorpe og saftig kjøtt. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til hver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 (ca. 570 gram) fullt trimmet svinefilet, delt i 8 biter
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer hvetemel, eller etter behov
  • 2 egg, pisket
  • 3 kopper panko brødsmuler
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1/3 kopp hakkede dillpickles
  • 1 jalapeño, uten frø og finhakket
  • 1 bunt vårløk, hakket, de grønne toppene til side
  • 1 klype cayennepepper, eller etter smak
  • 1 ½ spiseskje hvetemel
  • 1 ½ kopp kald melk, eller mer etter behov
  • 1 teskje Worcestershire-saus, eller etter smak
  • ¼ teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter smak
  • ½ kopp vegetabilsk olje til steking
  • salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser svinekjøttet mellom to lag med tykt plastfolie (reseptfrie fryseposer fungerer godt) på en solid, jevn overflate. Bank svinekjøttet godt med den glatte siden av en kjøtthammer til en tykkelse på 1/2 tomme.
  2. 2Legg svinekjøttbitene på en tallerken og krydre begge sider rikelig med salt og svart pepper. Strø over 2 spiseskjeer mel på svinekjøttbitene, og dekk lett begge sider. Hell egg over kjøttet, og vend for å dekke.
  3. 3Overfør svinekjøttbitene til en bolle med panko-ristede brødsmuler. Trykk brødsmulene godt inn i kjøttet på begge sider. Overfør de panerte kotelettene til en ren tallerken, dekk med plastfolie, og sett i kjøleskapet i 15 minutter.
  4. 4Smelt smør i en stekepanne over middels varme. Rør inn sylteagurk, jalapeño, og grønn løk; kok og rør til løken har myknet, ca. 3 minutter.
  5. 5Strø over 1 1/2 spiseskje mel. Kok og rør i 3 minutter.
  6. 6Rør sakte inn 2 til 3 spiseskjeer kald melk, og visp kontinuerlig. Rør inn resten av melken, Worcestershire-sausen, og svart pepper. La det småkoke på lav varme i 5 minutter. Smak til og juster krydderet etter behov.
  7. 7Varm opp halvparten av grønnsaksoljen i en stor stekepanne over middels-høy varme. Legg i 4 panerte svinekjøttkoteletter og kok til kjøttet ikke lenger er rosa inni, og skorpen er godt brunet, ca. 4–5 minutter per side. Overfør til en tallerken med papirhåndklær. Strø over salt. Gjenta med resten av oljen og kotelettene.