Perfekt sjokoladekake

Perfekt sjokoladekake

Lær hvordan du lager en perfekt sjokoladekake med denne enkle oppskriften. Ideell for enhver anledning, med saftig tekstur og rik smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp usøtet kakaopulver
  • 2 kopper kokende vann
  • 2 ¾ kopper hvetemel
  • 2 teskjeer natron
  • ½ teskje salt
  • ½ teskje bakepulver
  • 1 kopp smør, myknet
  • 2 ½ kopper hvitt sukker
  • 4 egg
  • 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 1 pint kremfløte
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp melis
  • 1/3 kopp smør
  • 2 kopper melis
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel tre 23 cm runde kakeformer. Rør sammen kakao og kokende vann fra de første ingrediensene. Sett til side for å avkjøle. Sikt sammen mel, natron, salt og bakepulver, og sett til side.
  2. 2I en stor bolle, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene, ett om gangen, og rør deretter inn vaniljen. Tilsett de tørre ingrediensene vekselvis med kakao- og vannblandingen. Bland kun til alt er godt blandet. Fordel røren jevnt i de tre forberedte formene, og jevn ut overflaten.
  3. 3Stek i 18 til 22 minutter i den forvarmede ovnen, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og kaken trekker seg litt bort fra kantene av formen. Avkjøl kakene på en avkjølingsrist.
  4. 4I en middels stor bolle, pisk kremfløten og vaniljen til det begynner å tykne. Når kremen er tykk, tilsett melis og fortsett å piske til stiv, men ikke for granulert. Del kremen i tre deler, og fordel to av dem på de avkjølte lagene. Legg lagene oppå hverandre på et pent fat, med de to kremfylte lagene nederst. Plasser det enkle laget øverst. Hvis det er en hump på toppen av kaken, trim den av med en lang serrated kniv. Pynt sidene med sjokoladekremfrosting.
  5. 5For å lage frostingen, pisk de resterende ingrediensene – smør, melis, vanilje og kakao – til det er lyst og luftig, ca. 7 til 10 minutter. Dekorer sidene av kaken med sjokoladekremfrosting, og la det danne en liten forhøyning som stikker opp over kanten. Fordel resten av kremfyllet over toppen av kaken. Pynt med strøssel, sjokoladekrøller eller sesongens friske frukt.