Kyllingbiryani

Kyllingbiryani

Lær hvordan du lager en smakfull chicken biryani med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagen! Klar på ca 60 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 4 små poteter, skrellet og delt i to
  • 2 store løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefærrot
  • 1/2 teskje chilipulver
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/2 teskje malt gurkemeie
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje salt
  • 2 mellomstore tomater, skrellet og hakket
  • 2 spiseskjeer naturell yoghurt
  • 2 spiseskjeer hakkede friske mynteblader
  • 1/2 teskje malt kardemomme
  • 1 (5 cm) kanelstang
  • 1,36 kg kylling uten ben og skinn, skåret i biter
  • 2 1/2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 stor løk, hakket
  • En klype safranpulver
  • 5 kardemommekapsler
  • 3 hele nellikspiker
  • 1 (2,5 cm) kanelstang
  • 1/2 teskje malt ingefær
  • 450 g basmatiris
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 1 1/2 teskjeer salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne, i 2 spiseskjeer vegetabilsk olje (eller ghee), stek potetene til de er brune, sil av og sett til side. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje i pannen og stek løk, hvitløk og ingefær til løken er myk og gylden. Tilsett chili, pepper, gurkemeie, spisskummen, salt og tomatene. Stek under omrøring i 5 minutter. Tilsett yoghurt, mynte, kardemomme og kanelstang. Dekk til og kok på lav varme, rør av og til, til tomatene er kokt til en puré. Det kan være nødvendig å tilsette litt varmt vann hvis blandingen blir for tørr og begynner å sette seg fast i pannen.
  2. 2Når blandingen er tykk og glatt, tilsett kyllingbitene og rør godt slik at de dekkes av krydderblandingen. Dekk til og kok på veldig lav varme til kyllingen er mør, omtrent 35 til 45 minutter. Det skal bare være igjen litt veldig tykk saus når kyllingen er ferdig kokt. Hvis nødvendig, kok uten lokk i noen minutter for å redusere sausen.
  3. 3Vask risen godt og la den renne av i en sil i minst 30 minutter.
  4. 4I en stor stekepanne, varm opp vegetabilsk olje (eller ghee) og stek løken til den er gylden. Tilsett safran, kardemomme, nellik, kanelstang, ingefær og ris. Rør kontinuerlig til risen er dekket av krydderne.
  5. 5I en middels stor kjele, varm opp kyllingkraft og salt. Når blandingen er varm, hell den over risen og rør godt. Tilsett kyllingblandingen og potetene; vend forsiktig inn i risen. Kok opp. Dekk til kjelen godt, skru ned varmen til lav og damp i 20 minutter. Ikke løft på lokket eller rør under kokingen. Server biryanien på en varm serveringsrett.