
Røde bønner og ris
Lær hvordan du lager klassisk red beans and rice med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende hovedrett som passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp ukokt langkornet hvit ris
- 2. 2 kopper vann
- 3. 2 spiseskjeer smør
- 4. 1 løk, hakket
- 5. 1/2 grønn paprika, hakket
- 6. 450 gram røkt pølse, tynne skiver
- 7. 1 boks (425 gram) kidneybønner, drenert
- 8. 1 boks (410 gram) hakkede tomater, uten å helle av væsken
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp ris og vann i en kjele. Dekk til, reduser varmen til lav, og la det småkoke i 20 minutter.
- 22. Smelt smør i en stekepanne over middels varme. Rør inn løk og grønn paprika, og kok til de er møre. Rør inn pølse, og kok til den er jevnt brunet. Bland inn bønner og tomater, og fortsett å koke til det er gjennomvarmt. Server stekepannen med blandingen over risen.




