Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Lær hvordan du lager en perfekt hollandaise saus med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost, forretter eller som tilbehør til hovedretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 eggeplommer
  • 2. 1 1/2 ss fersk sitronsaft
  • 3. 4 ss usaltet smør, kaldt
  • 4. 3/4 kopp usaltet smør, smeltet
  • 5. salt etter smak
  • 6. 1 ts hvit pepper, malt

Fremgangsmåte

  1. 11. Tilsett eggeplommene i en liten kjele; visp til de er sitrongule og litt tykke, ca. 1 minutt. Visp inn sitronsaften.
  2. 22. Tilsett 2 spiseskjeer kaldt smør, og sett kjelen over svak varme. Visp kontinuerlig mens smøret smelter, og fortsett å vispe til sausen er tykk nok til at du kan se bunnen av kjelen mellom vispene. Ta kjelen av varmen, og pisk inn 1 spiseskje kaldt smør. Gjenta prosessen. Visp inn det smeltede smøret litt etter litt.
  3. 3Smak til med salt og hvit pepper.