
Hollandaisesaus
Lær hvordan du lager en perfekt hollandaise saus med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost, forretter eller som tilbehør til hovedretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 eggeplommer
- 2. 1 1/2 ss fersk sitronsaft
- 3. 4 ss usaltet smør, kaldt
- 4. 3/4 kopp usaltet smør, smeltet
- 5. salt etter smak
- 6. 1 ts hvit pepper, malt
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett eggeplommene i en liten kjele; visp til de er sitrongule og litt tykke, ca. 1 minutt. Visp inn sitronsaften.
- 22. Tilsett 2 spiseskjeer kaldt smør, og sett kjelen over svak varme. Visp kontinuerlig mens smøret smelter, og fortsett å vispe til sausen er tykk nok til at du kan se bunnen av kjelen mellom vispene. Ta kjelen av varmen, og pisk inn 1 spiseskje kaldt smør. Gjenta prosessen. Visp inn det smeltede smøret litt etter litt.
- 3Smak til med salt og hvit pepper.