
Alaskansk BBQ-laks
oppskrift på alaskan bbq laks som er perfekt for sommergrillen. enkel å lage, full av smak og ideell for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp brunt sukker
- 1/2 kopp honning
- 1 klype flytende røksmak
- 1/2 kopp eplesidereddik
- 1 (4 pund) hel laksefilet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen til høy varme.
- 2Bland sammen brunt sukker, honning, flytende røyk og eddik i en liten bolle.
- 3Pensle den ene siden av laksen med bastingssausen. Plasser laksen på grillen med den penslede siden ned. Etter omtrent 7 minutter, pensle rikelig på toppen, og snu den. Kok i ytterligere ca. 8 minutter, deretter påfør mer bastingssaus, snu igjen, og kok i 2 minutter. Pass på å ikke overkoke laksen, da den vil miste saft og smak hvis den kokes for lenge.