
Bannock
lær hvordan du lager tradisjonell bannock, et enkelt og smakfullt bakverk. perfekt for frokost, tur og helårskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper hvetemel
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer bakepulver
- 1/4 kopp smør, smeltet
- 1 1/2 kopper vann
Fremgangsmåte
- 1Mål opp mel, salt og bakepulver i en stor bolle. Rør for å blande. Hell over smeltet smør og vann, og bland med en gaffel til en deig.
- 2Hell deigen ut på en lett melet overflate, og kna forsiktig ca. 10 ganger. Form til en flat sirkel, ca. 2-3 cm tykk.
- 3Stek i en smurt stekepanne på middels varme, ca. 15 minutter på hver side. Bruk to stekespader for å snu den lett. Kan også stekes på en smurt bakeplate i ovnen ved 175 °C (350 °F) i 25–30 minutter.