Bannock

Bannock

lær hvordan du lager tradisjonell bannock, et enkelt og smakfullt bakverk. perfekt for frokost, tur og helårskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer bakepulver
  • 1/4 kopp smør, smeltet
  • 1 1/2 kopper vann

Fremgangsmåte

  1. 1Mål opp mel, salt og bakepulver i en stor bolle. Rør for å blande. Hell over smeltet smør og vann, og bland med en gaffel til en deig.
  2. 2Hell deigen ut på en lett melet overflate, og kna forsiktig ca. 10 ganger. Form til en flat sirkel, ca. 2-3 cm tykk.
  3. 3Stek i en smurt stekepanne på middels varme, ca. 15 minutter på hver side. Bruk to stekespader for å snu den lett. Kan også stekes på en smurt bakeplate i ovnen ved 175 °C (350 °F) i 25–30 minutter.