Gammeldags kylling med nudler

Gammeldags kylling med nudler

Lær hvordan du lager en klassisk og velsmakende old-fashioned chicken and noodles. Enkel oppskrift perfekt for familiemiddager og koselige helger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (900–1350 gram) hel kylling, delt i biter
  • 4 stilker selleri, hakket
  • selleristopper
  • 1 gulrot, revet
  • 1 løk, delt i to – uten skrell
  • malt svart pepper etter smak
  • 3 (ca. 950 ml) bokser kyllingbuljong
  • 2 egg, pisket
  • 1 kopp lunkent vann
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 teskje salt
  • 3 kopper hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte over middels varme, kombiner kylling, selleri og toppene, gulrot, løk og skallet, og pepper. Hell kraft over og kok opp. Dekk til, reduser varmen og la det småkoke til kyllingen er mør og faller av beinet, omtrent 45 minutter.
  2. 2Mens kyllingen koker, lag nudler. I en stor bolle, bland egg, vann, olje, salt og nok av melet til å få en fast deig.
  3. 3Sil kyllingkraften, og reserver kjøttet, selleri og gulrot. Riv kjøttet av beina, og legg det tilbake i den siltede kraften sammen med kjøtt, selleri og gulrot. Kok opp igjen. Lag nudler ved å skjære deigen med en skje dyppet i kraften, eller bruke saks eller fingrene til å lage små, kikertstørre nudler, og slipp dem i det kokende vannet. Når nudlene flyter opp til overflaten, er de ferdige.