Hello Fresh Mobile Banner
Pretzelbrød

Pretzelbrød

lær hvordan du lager pretzel bread hjemme. en enkel oppskrift på mykt og smakfullt brød med pretzel-inspirert skorpe. perfekt til frokost eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Deig:
  • 1 kopp melk
  • 2 spiseskjeer smør eller margarin
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 pakke Fleischmann's® RapidRise gjær
  • 2 teskjeer salt
  • 3 kopper hvetemel, eller mer etter behov
  • Kokeløsning:
  • 3 kvart vann
  • 3/4 kopp natron
  • Eggvask:
  • 1 egg
  • 1 teskje vann

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp melk og smør til en temperatur mellom 100 og 110 grader Fahrenheit; smøret vil ikke helt smelte. Bland det med den uoppløste gjæren og brunt sukker i en stor bakebolle. Rør inn salt og 2 kopper mel, og pisk i 3 minutter. Tilsett gradvis nok av resten av melet til å lage en myk deig. Elt på en melet overflate til den er glatt og elastisk, ca. 8 til 10 minutter. Legg deigen i en smurt bolle, dekk til og la den heve i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
  2. 2Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
  3. 3Bland den kokende væsken og kok opp. Slå ned deigen og del den i to like deler. Form hver del til en tett, glatt ball. Kok hver brøddeig i væsken i 2 minutter, og snu den etter 1 minutt. Ta brødene opp av kjelen med en hullsleiv og legg dem på et smurt stekebrett.
  4. 4Pensle med eggeblanding og skjær et kors i toppen. Stek i 15 minutter, og reduser deretter temperaturen til 350 grader Fahrenheit og stek i ytterligere 10 til 12 minutter, til brødene er jevnt brune. Ta dem ut av formen og avkjøl på en rist.