
Pretzelbrød
lær hvordan du lager pretzel bread hjemme. en enkel oppskrift på mykt og smakfullt brød med pretzel-inspirert skorpe. perfekt til frokost eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Deig:
- 1 kopp melk
- 2 spiseskjeer smør eller margarin
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 pakke Fleischmann's® RapidRise gjær
- 2 teskjeer salt
- 3 kopper hvetemel, eller mer etter behov
- Kokeløsning:
- 3 kvart vann
- 3/4 kopp natron
- Eggvask:
- 1 egg
- 1 teskje vann
Fremgangsmåte
- 1Varm opp melk og smør til en temperatur mellom 100 og 110 grader Fahrenheit; smøret vil ikke helt smelte. Bland det med den uoppløste gjæren og brunt sukker i en stor bakebolle. Rør inn salt og 2 kopper mel, og pisk i 3 minutter. Tilsett gradvis nok av resten av melet til å lage en myk deig. Elt på en melet overflate til den er glatt og elastisk, ca. 8 til 10 minutter. Legg deigen i en smurt bolle, dekk til og la den heve i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
- 2Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 3Bland den kokende væsken og kok opp. Slå ned deigen og del den i to like deler. Form hver del til en tett, glatt ball. Kok hver brøddeig i væsken i 2 minutter, og snu den etter 1 minutt. Ta brødene opp av kjelen med en hullsleiv og legg dem på et smurt stekebrett.
- 4Pensle med eggeblanding og skjær et kors i toppen. Stek i 15 minutter, og reduser deretter temperaturen til 350 grader Fahrenheit og stek i ytterligere 10 til 12 minutter, til brødene er jevnt brune. Ta dem ut av formen og avkjøl på en rist.