Hello Fresh Mobile Banner
Følsomme potetkjeks

Følsomme potetkjeks

oppskrift på myke og smakfulle potetkjeks, perfekte som snacks eller tilbehør. enkel å lage hjemme, med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 2 spiseskjeer bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp smør eller margarin
  • 1 1/2 kopper rester av most potet
  • 1 egg, pisket
  • 1/3 kopp kaldt vann
  • 1/3 kopp melk
  • 2 spiseskjeer melk, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  2. 2I en middels stor bolle, rør sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Kutt inn smør, til smørbitene er på størrelse med erter. Bruk en gaffel til å blande inn moste poteter, og bryt dem opp i biter. Lag en fordypning i melet, og hell i egg, vann og melk. Rør sammen til en løs deig med gaffelen.
  3. 3Hell deigen ut på en melet overflate, og elt den 6 eller 8 ganger slik at den holder sammen. Trykk deigen ut til ca. 2 cm tykkelse, og stikk ut sirkler med en kjeksutstikker eller et glass. Legg kjeksene på et ugredd stekebrett. Pensle toppene med 2 spiseskjeer melk.
  4. 4Stek i 15 til 20 minutter i den forvarmede ovnen, eller til bunnen er gyllen.