
Følsomme potetkjeks
oppskrift på myke og smakfulle potetkjeks, perfekte som snacks eller tilbehør. enkel å lage hjemme, med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 2 spiseskjeer bakepulver
- 1 teskje salt
- 1/4 kopp sukker
- 1/4 kopp smør eller margarin
- 1 1/2 kopper rester av most potet
- 1 egg, pisket
- 1/3 kopp kaldt vann
- 1/3 kopp melk
- 2 spiseskjeer melk, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 2I en middels stor bolle, rør sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Kutt inn smør, til smørbitene er på størrelse med erter. Bruk en gaffel til å blande inn moste poteter, og bryt dem opp i biter. Lag en fordypning i melet, og hell i egg, vann og melk. Rør sammen til en løs deig med gaffelen.
- 3Hell deigen ut på en melet overflate, og elt den 6 eller 8 ganger slik at den holder sammen. Trykk deigen ut til ca. 2 cm tykkelse, og stikk ut sirkler med en kjeksutstikker eller et glass. Legg kjeksene på et ugredd stekebrett. Pensle toppene med 2 spiseskjeer melk.
- 4Stek i 15 til 20 minutter i den forvarmede ovnen, eller til bunnen er gyllen.