Bakt søtpotet- og potetgrateng

Bakt søtpotet- og potetgrateng

oppskrift på en deilig bakt søtpotet- og potetgrateng. enkel å lage og perfekt som hovedrett eller tilbehør. oppdag smaken av ovnsbakte grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor søtpotet, tynne skiver
  • 1 stor potet, tynne skiver
  • 1 løk, tynne skiver
  • 4 spiseskjeer smør, delt
  • salt og pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 3/4 kopp grønnsaksbuljong
  • 1 kopp revet mozzarellaost
  • 2 spiseskjeer tørre brødsmuler
  • 1 spiseskje tørket persille (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
  2. 2I den forberedte formen legger du et enkelt lag med søtpotetskiver. Plasser noen løkskiver på toppen, legg smør i små klatter, og krydre med salt og pepper. Gjenta, og veksle lag med hvite og søte poteter.
  3. 3I en liten bolle eller målekopp blander du mel og buljong. Hell over potetene.
  4. 4Strø ost, brødsmuler og persille over potetene. Legg små klatter med resten av smøret på toppen. Dekk til.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen i én time, eller til potetene og løken er møre.