Chakchouka (Shakshouka)

Chakchouka (Shakshouka)

oppskrift på chackchouka, en smakfull og enkel rett med egg og paprika. perfekt for en rask frokost eller forrett. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 1/3 kopper hakket løk
  • 1 kopp tynne skiver av paprika, hvilken som helst farge
  • 2 fedd hvitløk, finhakket, eller etter smak
  • 2 1/2 kopper hakkede tomater
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje paprika
  • 1 teskje salt
  • 1 sterk chili, uten frø og finhakket, eller etter smak
  • 4 egg

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stekepanne over middels varme. Rør inn løk, paprika og hvitløk; la det koke og røre til grønnsakene har myknet og løken har blitt gjennomsiktig, omtrent 5 minutter.
  2. 2Bland tomatene, spisskummen, paprika, salt og chilipepper i en bolle og rør kort. Hell tomatblandingen i stekepannen, og rør for å blande.
  3. 3La det småkoke, uten lokk, til tomatjuicen har kokt bort, omtrent 10 minutter. Lag fire fordypninger i tomatblandingen for eggene. Knekk eggene i fordypningene. Dekk til stekepannen og la eggene koke til de er faste, men ikke tørre, omtrent 5 minutter.