
Familiegrateng
Oppdag hvordan du lager en smakfull familiegratäng som passer til alle anledninger. Enkel å lage og perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp smør eller margarin
- 1 løk, hakket
- 2 stilker selleri, hakket
- 1 (275 gram) boks kremet sellerisuppe
- 1/4 kopp kyllingbuljong
- 1 (450 gram) pakke frossen hakket brokkoli, tint
- 1 (140 gram) boks vannkastanjer, drenert og skivet
- 2 kopper kokt ris
- 2 kopper kokt, terningkuttet kyllingkjøtt
- 1 (115 gram) boks skivede sopp, drenert
- salt etter smak
- 1/2 teskje hvitløkspulver, eller etter smak
- 1 kopp revet Cheddarost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Surr løk og selleri til de er møre. Rør inn den kondenserte suppen og kyllingkraften. Tilsett brokkoli, vannkastanjer, ris, kylling og sopp. Kok opp og rør kort. Krydre med salt og hvitløkspulver. Bland inn Cheddar-ost og hell blandingen i en ildfast form på 23x33 cm.
- 3Stek i forvarmet ovn i 30 minutter, til retten er gjennomvarm og bobler.