Ristet blomkål

Ristet blomkål

Lær hvordan du lager ovnsbakt blomkål med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller vegetarrett. Rask og smakfull måte å nyte blomkål på.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp smør, myknet
  • 1 spiseskje hakket fersk dill
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 1 stor blomkål, fjernet blader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Bland smør, dill, hvitløk, sitrusskall (sitronzest), spisskummen, salt og nykvernet svart pepper i en bolle.
  3. 3Kutt blomkålen slik at stilken er i flukt med resten av hodet, slik at den kan stå oppreist i en ildfast form. Fordel smørblandingen jevnt over toppen og sidene av blomkålen, plasser den i en ildfast form, og dekk med aluminiumsfolie.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til blomkålen er mør og gjennomkokt, ca. 1 1/4 time. Overfør til et serveringsfat og øs eventuelt væske fra ildfastformen over blomkålen.