Blåbær shortbread-kaker

Blåbær shortbread-kaker

oppskrift på deilige blåbær shortbread-kaker som er perfekte som dessert eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp kaldt usaltet smør, skåret i små terninger
  • 1 1/2 kopp siktet hvetemel
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje kinesisk femkrydder
  • 1 eggeplomme
  • 1/2 teskje isvann, eller mer om nødvendig
  • 3/4 kopp ferske blåbær

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit (190 grader Celsius). Legg smørbiter i fryseren i 15 minutter.
  2. 2Visp sammen mel, sukker, salt og bakepulver i en stor bolle. Strø over kinesisk femkrydder.
  3. 3Skjær inn det frosne smøret med en paiform eller kakespade til smørbitene er omtrent på størrelse med erter. Bland inn eggeplommen og fortsett å skjære inn til det er godt blandet. Drypp i isvann og rør sammen. Deigen skal akkurat samle seg når du klemmer den mellom fingrene.
  4. 4Hell omtrent 3/4 av smuldredeigen i en smurt 23x23 cm (9x9 tommer) ildfast form. Trykk deigen ned med bakkanten av en skje. Fordel blåbærene i ett lag og strø over resten av smuldredeigen.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til toppen er gyllen og sidene er sprø og brune, ca. 30 til 35 minutter. Avkjøl helt før servering.