
Blåbær shortbread-kaker
oppskrift på deilige blåbær shortbread-kaker som er perfekte som dessert eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp kaldt usaltet smør, skåret i små terninger
- 1 1/2 kopp siktet hvetemel
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje kinesisk femkrydder
- 1 eggeplomme
- 1/2 teskje isvann, eller mer om nødvendig
- 3/4 kopp ferske blåbær
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit (190 grader Celsius). Legg smørbiter i fryseren i 15 minutter.
- 2Visp sammen mel, sukker, salt og bakepulver i en stor bolle. Strø over kinesisk femkrydder.
- 3Skjær inn det frosne smøret med en paiform eller kakespade til smørbitene er omtrent på størrelse med erter. Bland inn eggeplommen og fortsett å skjære inn til det er godt blandet. Drypp i isvann og rør sammen. Deigen skal akkurat samle seg når du klemmer den mellom fingrene.
- 4Hell omtrent 3/4 av smuldredeigen i en smurt 23x23 cm (9x9 tommer) ildfast form. Trykk deigen ned med bakkanten av en skje. Fordel blåbærene i ett lag og strø over resten av smuldredeigen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til toppen er gyllen og sidene er sprø og brune, ca. 30 til 35 minutter. Avkjøl helt før servering.





