
Quinoasalat med grønnsaker og frisk vinaigrette
oppskrift på en sunn quinoa veggie salat med en smakfull og zesty vinaigrett, perfekt for en lett lunsj eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper quinoa
- 4 kopper vann
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje malt svart pepper
- 1 teskje sitronsaft
- 4 teskjeer Dijon-sennep
- 1 kopp rapsolje
- 2 agurker, skrellet og hakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 1/2 rød løk, hakket
- 2 tomater, hakket
- 1 (425 gram) boks svarte oliven, hakket
Fremgangsmåte
- 1Kok opp quinoa og vann i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør og vannet er absorbert, ca. 15–20 minutter. Skje quinoaen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet til den er kald, ca. 1 time.
- 2Ha eddik, salt, pepper, sitronsaft og sennep i en blender. Hell i oljen mens du kjører blenderen på høy hastighet til dressingen er tykk.
- 3Tilsett agurk, paprika, rødløk, tomat og oliven i bollen med quinoa. Hell dressingen over og vend forsiktig sammen til alt er jevnt fordelt.