Karamelliserte løk- og pepperrotmosede poteter

Karamelliserte løk- og pepperrotmosede poteter

oppskrift på smakfulle knuste poteter med karamelliserte løk og horseradish, perfekt som tilbehør til hovedretten eller som en egen rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer smør
  • 2. 4 løk, skivet og delt i ringer
  • 3. 1 spiseskje hvitvinseddik
  • 4. 1/2 teskje tørket timian, malt
  • 5. 6 store bakepoteter, skrellet og skåret i terninger
  • 6. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 7. 2 spiseskjeer ferdiglaget pepperrot, eller etter smak
  • 8. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 9. 1/4 kopp myknet smør
  • 10. 3/4 kopp lettrømme

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og kok i 5 minutter. Reduser varmen til middels, og fortsett å koke, rør jevnlig, til løken har blitt myk og oppnådd en dyp brunfarge, 15 til 25 minutter. Rør inn eddik og timian, og kok i ytterligere 5 minutter.
  2. 22. Mens løken koker, legg terninger av potet i en stor kjele og dekk med saltet vann. Kok opp, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til, og la småkoke til potetene lett kan stikkes gjennom med en gaffel, ca. 20 minutter. Sil av vannet i en sil, og la potetene dampe i et minutt.
  3. 33. For å fullføre retten, overfør potetene til en serveringsskål, og bruk en potetstapper til å blande inn Dijon-sennep, pepperrot, salt og nykvernet svart pepper til en jevn masse. Bland inn mykt smør, karamellisert løk og halvparten og halvparten, til løken er jevnt fordelt.