
Spinatssalat I
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull spinach salad i. Perfekt som forrett eller lett middag, med enkle ingredienser og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hakket rød løk
- 2/3 kopp hvitt sukker
- 1 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje sellerisalt
- 1 spiseskje sennepspulver
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 1/3 kopp hvitvinseddik
- 4 egg
- 280 gram fersk spinat - hakket, vasket og tørket
- 1 hode isbergsalat - skylt, tørket og hakket
- 225 gram bacon - kokt og smuldret
- 1 1/2 kopper knuste krutonger
- 1 rød løk, skåret i ringer
Fremgangsmåte
- 1Legg eggene i en kjele og dekk dem helt med kaldt vann. Kok opp vannet. Dekk til, fjern fra varmen, og la eggene stå i det varme vannet i 10 til 12 minutter. Ta dem opp av det varme vannet, avkjøl, skrell og hakk dem.
- 2I en liten kjele, bland den hakkede løken, sukkeret, svart pepper, sellerisalt, sennep, vegetabilsk olje og eddik. Visp over høy varme til alle ingrediensene er godt blandet, og løken er gjennomsiktig. Fjern fra varmen og sett i kjøleskapet til avkjøling.
- 3I en stor bolle, bland eggene, spinaten, isberg, bacon, krutonger og løkringene. Vend godt sammen.
- 4Hell dressingen over salaten og vend forsiktig slik at alt blir jevnt dekket.