sunnere banan-krumme muffins

sunnere banan-krumme muffins

Lær hvordan du lager sunne banan crumb muffins som er perfekte som frokost eller snacks. En enkel og smakfull oppskrift for en sunnere hverdag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje natron
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 4 bananer, most
  • 6. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 7. 1 egg, lett pisket
  • 8. 1/3 kopp smør, smeltet
  • 9. 1/3 kopp brunt sukker, pakket
  • 10. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 11. 1/8 teskje malt kanel
  • 12. 1 spiseskje smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør lett i en form med 10 muffinsformer eller sett i muffinsformer av papir.
  2. 22. Bland 1 ½ kopper mel, natron, bakepulver og salt i en stor bolle. Pisk bananer, sukker, egg og smeltet smør i en annen bolle. Rør bananblandingen inn i melblandingen akkurat til det er fuktig. Fordel røren i de forberedte muffinsformene.
  3. 33. Bland brunt sukker, 2 spiseskjeer mel og kanel i en liten bolle. Rør inn 1 spiseskje smør til blandingen ligner grovt maismel. Strø topping over muffinsene.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne og toppen spretter tilbake når du lett trykker på dem, ca. 18 til 20 minutter.