
Sesam-udon-nudler
lær hvordan du lager deilige sesame udon noodles hjemme. enkel oppskrift, raske ingredienser og smakfullt resultat. perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2. 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
- 3. 1/4 kopp soyasaus
- 4. 3 spiseskjeer riseddik
- 5. 1/4 kopp peanøttolje
- 6. 3 spiseskjeer sesamolje
- 7. En klype hot pepper-saus
- 8. 1/2 grønn paprika, julienned
- 9. 1/2 rød paprika, julienned
- 10. 1/2 gul paprika, julienned
- 11. 4 grønne løk, finhakket
- 12. 2 kopper snittede sukkererter
- 13. 2 spiseskjeer sesamfrø, ristet
- 14. 1 (200 grams) pakke ferske udon-nudler
Fremgangsmåte
- 11. I et glass med tett lokk, bland hvitløk, ingefær, soyasaus, riseddik, peanøttolje, sesamolje og hot chili-saus. Lukk lokket, og rist godt for å blande. Sett til side slik at smakene får tid til å blande seg.
- 22. Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett udon-nudler, og kok til de er møre, ca. 3 minutter. Sil av vannet, og legg dem i en serveringsskål.
- 33. I en mikrobølgesikker bolle, bland grønne, røde og gule paprika med grønn løk og erter. Varm opp i mikrobølgeovnen til det er varmt, men fortsatt sprøtt. Tilsett i nudlene i skålen, og hell dressingen over. Vend forsiktig slik at alt blir dekket av dressingen, og strø deretter ristede sesamfrø over.