
Grillede poteter på spyd
Lær hvordan du lager deilige skewered grilled potatoes. En enkel og smakfull rett perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1,0 kg røde poteter, delt i kvarter
- 1/2 kopp vann
- 1/2 kopp lett majones
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 2 teskjeer knust tørket rosmarin
- 1 teskje hvitløkspulver
- trespyd, bløtlagt i vann i 30 minutter
Fremgangsmåte
- 1Legg poteter og vann i en mikrobølgesikker bolle. Kok potetene i mikrobølgeovnen på høy varme til de akkurat er møre, ca. 15 minutter, og rør om halvveis. Sil av vannet og la potetene dampe i noen minutter for å tørke dem.
- 2I en stor bolle, rør sammen majones, vin, rosmarin og hvitløkspulver. Bland inn de avdryppede potetene og vend dem godt i marinaden. La dem marinere, dekket, i kjøleskapet i 1 time.
- 3Forvarm en utendørs grill til høy varme og pensle risten lett med olje.
- 4Ta potetene ut av marinaden og tre dem på spyd. Grill dem, dekket, i 6 til 8 minutter, og pensle av og til med marinaden, og snu dem halvveis. Ta potetene av spydet og server dem varme.