Hjertevarm ranch- og baconpotetsuppe

Hjertevarm ranch- og baconpotetsuppe

Prøv vår hearty ranch og baconpotetsuppe, perfekt for kalde dager. En enkel og smakfull oppskrift som gir ca. 4 porsjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 skiver røkt bacon
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 1 stilk selleri, hakket
  • 4. 1 (900 ml) kartong med lavsalt kyllingbuljong
  • 5. 10 poteter, skrellet og i terninger
  • 6. 4 teskjeer hvetemel
  • 7. 1 (28 gram) pakke ranch-dressingblanding
  • 8. 2 kopper fløte med halvparten melk og fløte (half-and-half)
  • 9. 1 kopp rømme
  • 10. Salt og pepper etter smak
  • 11. 2 kopper revet Cheddar-ost
  • 12. 1/4 kopp hakket grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg baconen i en stor norsk ovn og kok over middels høy varme, vend av og til, til den er jevnt brunet, ca. 10 minutter. La baconbitene renne av på et kjøkkenpapir og smuldre dem opp. Sett til side til topping.
  2. 22. Kok og rør løk og selleri i baconfettet til de er møre, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett kyllingkraft og poteter, og kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel. Ta av varmen og mos omtrent en tredjedel av potetene.
  3. 33. I en stor bolle, bland mel og tørket ranch-blanding. Visp inn halvt og halvt og rømme, og rør godt for å blande det grundig. Rør sakte inn rømmen i suppen. Varm opp suppen forsiktig over middels varme til den er varm, men ikke la den koke. Krydre med salt og pepper.
  4. 4For å servere, topp hver bolle med et dryss baconcrumble, revet Cheddar-ost og finhakket grønn løk.