
Saltfylt kyllingbryst med plommesaus
oppskrift på saftig fylt kyllingbryst med en søt og syrlig plommeglaze, perfekt for en smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 (170 gram) kyllingbryst uten skinn og bein
- Salt og pepper etter smak
- 2 stykker maisbrød, smuldret
- 2 skiver kokt bacon, smuldret
- 2 spiseskjeer finhakket selleri
- 2 spiseskjeer finhakket løk
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 1/4 kopp kyllingkraft
- 1/3 kopp kyllingkraft
- 1/3 kopp plommesyltetøy
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Varm opp olivenolje i en stekepanne på høy varme. Bruk en liten kniv til å skjære en lomme inn i siden av hver brystfilet. Legg dem i pannen og stek til de er lett brune på begge sider, men ikke gjennomstekte. Sett til side.
- 3Bland sammen maismel, bacon, selleri, løk, smør og 1/4 kopp kyllingkraft; rør godt. Fyll hver brystfilet med maismelblandingen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 25 minutter.
- 5Mens kyllingen stekes, kok opp 1/3 kopp kyllingkraft. Rør inn plommesyltetøy og la det småkoke på middels lav varme til mesteparten av kyllingkraften har fordampet.
- 6Hell plommesyltetøyglaze over kyllingbrystene, og kok i ytterligere 10 minutter, eller til kjernen av den fylte brystfileten når 70 grader C (160 grader F).