Saltfylt kyllingbryst med plommesaus

Saltfylt kyllingbryst med plommesaus

oppskrift på saftig fylt kyllingbryst med en søt og syrlig plommeglaze, perfekt for en smakfull middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 2 (170 gram) kyllingbryst uten skinn og bein
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 stykker maisbrød, smuldret
  • 2 skiver kokt bacon, smuldret
  • 2 spiseskjeer finhakket selleri
  • 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 1/4 kopp kyllingkraft
  • 1/3 kopp kyllingkraft
  • 1/3 kopp plommesyltetøy

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Varm opp olivenolje i en stekepanne på høy varme. Bruk en liten kniv til å skjære en lomme inn i siden av hver brystfilet. Legg dem i pannen og stek til de er lett brune på begge sider, men ikke gjennomstekte. Sett til side.
  3. 3Bland sammen maismel, bacon, selleri, løk, smør og 1/4 kopp kyllingkraft; rør godt. Fyll hver brystfilet med maismelblandingen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 25 minutter.
  5. 5Mens kyllingen stekes, kok opp 1/3 kopp kyllingkraft. Rør inn plommesyltetøy og la det småkoke på middels lav varme til mesteparten av kyllingkraften har fordampet.
  6. 6Hell plommesyltetøyglaze over kyllingbrystene, og kok i ytterligere 10 minutter, eller til kjernen av den fylte brystfileten når 70 grader C (160 grader F).