
Maple-Curry Kylling
Lær hvordan du lager en deilig maple-curry chicken. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for en rask og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 spiseskjeer smør
- 1 stor løk, hakket
- 1 rød paprika, fjernet frø og hakket
- 1 gul paprika, fjernet frø og hakket
- 1 grønn paprika, fjernet frø og hakket
- 2 kopper kokt, terningkuttet kyllingbryst
- 3 fedd hvitløk
- 1 teskje sukker
- 1/4 kopp rent lønnesirup
- 1 kopp kremfløte
- 2 1/2 spiseskjeer sterk curry paste
Fremgangsmåte
- 1Varm smør og olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og paprika, og kok til løken er myk og gjennomsiktig. Rør inn kokt kylling og hvitløk, og strø over sukker. Kok, rør om i omtrent 3 minutter, og tilsett deretter lønnesirup. La det koke i ytterligere ca. 5 minutter, til det er karamellisert.
- 2Rør inn currypaste og kremfløte, og skru ned varmen. La det småkoke uten lokk i 10 til 15 minutter, eller til sausen har oppnådd ønsket konsistens.