
New York-ostekake
Lær hvordan du lager en klassisk new york ostekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper grahamskjermel, smuldret
- 2. 1/4 kopp hvitt sukker
- 3. 1/3 kopp smør, smeltet
- 4. 3 (8 unser) pakker kremost, romtemperert
- 5. 4 egg, romtempererte
- 6. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 7. 1 kopp hvitt sukker
- 8. 1 teskje kremostartar
- 9. 1 pint rømme
- 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 11. 1/2 kopp hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. Bland sammen kjeks-smulene, sukkeret og smøret i en bolle til det er jevnt fuktet. Trykk blandingen ut i bunnen og opp 1/2 tomme (ca. 1,25 cm) opp på sidene av en 23 cm rund kakeform med løs bunn.
- 33. I en stor bolle, bland sammen kremost og sukker med en elektrisk mikser til det er glatt. Rør inn eggene, 1 ss vanilje og krem av tartar. Hell over kakebunnen.
- 44. Stek i forvarmet ovn til midten er stivnet, ca. 50 minutter. La den avkjøle på benken i 5 minutter.
- 55. Bland sammen rømme, 1 ts vanilje og 1/2 kopp sukker i en bolle til det er glatt; hell forsiktig over ostekaken, start fra sidene av formen og arbeid deg mot midten.
- 66. Sett tilbake i ovnen i ytterligere 5 minutter. La den avkjøle i formen til romtemperatur. Sett den deretter i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.