New York-ostekake

New York-ostekake

Lær hvordan du lager en klassisk new york ostekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper grahamskjermel, smuldret
  • 2. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 3. 1/3 kopp smør, smeltet
  • 4. 3 (8 unser) pakker kremost, romtemperert
  • 5. 4 egg, romtempererte
  • 6. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1 kopp hvitt sukker
  • 8. 1 teskje kremostartar
  • 9. 1 pint rømme
  • 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 11. 1/2 kopp hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Bland sammen kjeks-smulene, sukkeret og smøret i en bolle til det er jevnt fuktet. Trykk blandingen ut i bunnen og opp 1/2 tomme (ca. 1,25 cm) opp på sidene av en 23 cm rund kakeform med løs bunn.
  3. 33. I en stor bolle, bland sammen kremost og sukker med en elektrisk mikser til det er glatt. Rør inn eggene, 1 ss vanilje og krem av tartar. Hell over kakebunnen.
  4. 44. Stek i forvarmet ovn til midten er stivnet, ca. 50 minutter. La den avkjøle på benken i 5 minutter.
  5. 55. Bland sammen rømme, 1 ts vanilje og 1/2 kopp sukker i en bolle til det er glatt; hell forsiktig over ostekaken, start fra sidene av formen og arbeid deg mot midten.
  6. 66. Sett tilbake i ovnen i ytterligere 5 minutter. La den avkjøle i formen til romtemperatur. Sett den deretter i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.