Hello Fresh Mobile Banner
Byggryn-, linse- og soppsuppe

Byggryn-, linse- og soppsuppe

oppskrift på barle, linse og soppsuppe - en smakfull og sunn rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og mettende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp olivenolje
  • 2. 1 middels stor løk, hakket
  • 3. 1 stilk selleri, hakket
  • 4. 2 gulrøtter, hakket
  • 5. 3/4 kopp perlebygge
  • 6. 3/4 kopp tørkede brune linser
  • 7. 1/3 kopp tørkede porcini-sopp, skylt
  • 8. 2 liter lav-salt storfekraft
  • 9. 1/4 teskje tørket timian
  • 10. 1 teskje tørket persille
  • 11. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 12. 1 laurbærblad
  • 13. 4 kopper skivede sjampinjonger
  • 14. 1 spiseskje tørr sherry (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenoljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett løken; kok og rør til løken er myk, men ikke brunet, ca. 5 minutter. Bland inn selleri og gulrot; kok i ytterligere 5 minutter. Rør inn bygg og linser slik at de blir dekket av olje, fortsett å koke og røre til de er lett ristet.
  2. 22. Hell i storfebuljong og krydre med timian, persille, pepper og laurbærblad. Kok opp. Tilsett porcini-sopp, dekk til og la det småkoke i 25 minutter på lav varme. Tilsett sjampinjong, dekk til og fortsett å koke i ytterligere 30 minutter, rør av og til. Bland inn sherry de siste 5 minuttene. Smak til og juster krydderet etter behov før servering.