Hello Fresh Mobile Banner
Vinterrotgrønnsakssuppe

Vinterrotgrønnsakssuppe

oppskrift på en varm og smakfull vinterrotgrønnsaksuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 pastinakker, skrellet og kuttet i 1/2-tommers biter
  • 3 gulrøtter, skrellet og kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1 sellerirot, skrellet og kuttet i 1/2-tommers biter
  • 2 neper, delt i fire
  • 1 søtpotet, skrellet og kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1 (900 gram) smørnut squash, skrellet og kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 1/2 søt løk, hakket
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1/2 kopp lettrømme (half-and-half)
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 2Bland pastinakk, gulrøtter, sellerirot, neper, søtpotet og smørnut squash i en stor stekeplate. Drypp over olivenolje, og krydre med 1 teskje kosher salt og 1/2 teskje pepper. Vend grønnsakene godt slik at krydderet fordeles jevnt.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til grønnsakene lett kan stikkes gjennom med en gaffel, ca. 30 til 45 minutter, og rør om hver 15. minutt.
  4. 4I mellomtiden, smelt smør i en stor kjele eller en nederlandsk ovn over middels varme. Rør inn selleri og løk; kok og rør til løken har blitt myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Hell i grønnsaksbuljong og la det småkoke uten lokk. Rør inn de stekte grønnsakene og la det småkoke i ytterligere 10 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Rør inn halv og halv, og smak til med salt og pepper etter behov. Hvis suppen blir for tykk, tilsett mer grønnsaksbuljong.