
Lavkarbo gul squash-grateng
oppskrift på en smakfull lavkarbo gul squashgrateng som er enkel å lage og perfekt for en sunn middagsrett. glutenfri og lav på karbohydrater.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 teskje smør
- 1 liten løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 kopper skrelte og terningkuttede gule squash
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp finhakkede rå mandler
- 1 kopp revet Colby-Monterey Jack-ost, delt
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 egg
- 1/3 kopp grovhakkede, ristet og saltede mandler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Varm opp olivenolje og smør i en stekepanne over middels høy varme; kok opp og rør inn løk og hvitløk i den varme olje- og smørblandingen til de er myke, ca. 3 minutter. Tilsett squash, salt og pepper; rør godt sammen. Dekk til stekepannen og kok opp, rør av og til, til squashen er myk, ca. 5 minutter. Overfør squashblandingen til en stor bolle.
- 3Bland rå mandler og 1/2 kopp Colby-Monterey Jack-ost i en bolle; rør inn i squashblandingen. Visp krem og egg sammen i et målebeger eller en liten bolle; rør inn i squashblandingen. Hell squashblandingen i en ildfast form på 23x33 cm; topp med resten av Colby-Monterey Jack-osten og de ristede mandlene.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til gratengen er gyllenbrun og boblende, ca. 25–30 minutter.