Bestemors gnocchi

Bestemors gnocchi

Lær hvordan du lager deilige gnocchi inspirert av grandma's oppskrift. En perfekt rett for hele familien, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 russetpoteter
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 egg, lett pisket
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Slipp potetene i vannet og kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 15 minutter. Sil av vannet, la dem avkjøle litt, og skrell dem. Krydre med salt, og mos potetene med gaffel, potetmoser eller i en presse. Legg dem i en stor bolle, og rør inn egg og olivenolje. Elt inn nok mel til å få en myk deig.
  2. 2På en melet overflate, trill deigen til en lang pølse. Kutt pølsen i 1/2-tommers biter.
  3. 3Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Slipp gnocchien i vannet, og kok til de flyter opp til overflaten, ca. 3 til 5 minutter. Server med pastasaus.