Hello Fresh Mobile Banner
Bakt skinke med søt glasur

Bakt skinke med søt glasur

en enkel oppskrift på bakt skinke med en deilig søt glasur, perfekt for fest eller helg. lær hvordan du lager saftig skinke med smakfull glasur.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (4,5 kg) ferdigkokt, med bein, skinke
  • 4 kopper kokende vann, eller etter behov
  • 1 kopp brunt sukker, pakket
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 2 spiseskjeer tørket sennepspulver
  • 1/4 kopp honning
  • 1 teskje fersk sitronjuice, eller etter behov
  • 1 (600 gram) kan ananasbiter, drenert
  • 1 (280 gram) krukke maraschino-kirsebær, drenert
  • tannpirkere

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Plasser skinken på en rist i en stekepanne, og hell forsiktig omtrent 1/2 tomme kokende vann i pannen under skinken.
  2. 2Stek skinken i den forvarmede ovnen i 2 timer, eller til et kjøtttermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet (ikke berør benet) viser minst 60 grader Celsius (140 grader Fahrenheit).
  3. 3Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). I en bolle blander du sammen brunt sukker, mel, tørr sennep, honning og sitronjuice etter behov for å lage en tykk, jevn pasta. Pensle skinken rikelig med glasuren. Tre en ananasbit og en maraschino-kirsebær på hver tannpirker, og stikk de pyntede pinneene over hele skinken.
  4. 4Sett skinken tilbake i ovnen, og stek i 15 minutter. Pensle skinken, frukten og alt, med glasur og safter som har samlet seg i bunnen av pannen. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15 minutter. La skinken hvile i minst 10 minutter før den skjæres opp.