
Tofu Vindaloo
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull tofu vindaloo, en klassisk indisk gryterett med krydder og smak. Perfekt for vegetarer og krydderelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5 cm fersk ingefærrot, skrelt og finhakket
- 2 løk, delt og skivet
- 1/2 hode blomkål, delt i små buketter
- 3 gulrøtter, skrelt og skivet
- 3 spiseskjeer vindaloo-karripulver
- 6 spiseskjeer tomatpuré
- 1 boks (425 g) kokosmelk
- 1 kopp grønnsaksbuljong
- 1 boks (425 g) kikerter, drenert og skylt
- 450 g ekstra-fast tofu, skåret i 2,5 cm terninger
- 1 kopp sopp, skivet
- salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp vegetabilsk olje i en nederlandsk ovn eller stor gryte over middels høy varme. Rør inn ingefæren, og kok til den er duftende og begynner å bli brun, ca. 2 minutter. Rør inn løk, blomkål og gulrøtter. Kok og rør til grønnsakene har blitt myke, ca. 5 minutter.
- 2Rør inn vindaloo-pulver og tomatpuré til det ikke er noen klumper igjen. Rør inn kokosmelk, grønnsaksbuljong og kikerter. Vend forsiktig inn tofu og sopp, og smak til med salt. La det småkoke, og skru deretter ned varmen til middels lav, dekk til, og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter. Rør av og til mens vindalooen koker.