
Kranana Jam
lær hvordan du lager cranana jam, en deilig og sunn bærmarmelade perfekt for frokost og snacks. enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 kopper tranebær
- 1 ½ kopper vann
- 2 kopper most bananer
- 7 kopper hvitt sukker
- ½ (6 væs fluid ounce) beholder med flytende pektin
- 1 teskje sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele over middels varme kombinerer du tranebær og vann; la det småkoke i 10 minutter. Rør inn most banan og sukker. Øk varmen til middels-høy; la det koke i 1 minutt. Rør inn pektin og sitronsaft.
- 2Steriliser glassene og lokkene i kokende vann i minst 5 minutter. Fyll jamen i de varme, steriliserte glassene, og fyll dem opp til omtrent 1/4 tomme fra kanten. Bruk en kniv eller en tynn slikkepott til å fjerne eventuelle luftbobler ved å gå rundt innsiden av glassene etter at de er fylt. Tørk av kantene på glassene med en fuktig papirserviett for å fjerne matrester. Sett på lokkene, og skru på ringene.
- 3Plasser en rist i bunnen av en stor kjele og fyll den halvfull med vann. Kok opp over høy varme, og senk forsiktig glassene ned i kjelen med en holder. La det være 5 cm mellom glassene. Hell i mer kokende vann om nødvendig, til vannstanden er minst 2,5 cm over toppene på glassene. Kok opp vannet, dekk til kjelen, og la det koke i 10 minutter.





